Μετά από συνάντηση των εμπλεκόμενων στα εργαστηριακά μαθήματα μελών ΕΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, ΙΔΑΧ του Τμήματος Βιολογίας, προτάθηκαν τα παρακάτω στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των μαθημάτων αυτών:

  1. Αριθμός απουσιών:

Ι. Για τους φοιτητές που έχουν πραγματοποιήσει μία (1) απουσία απαιτείται τεκμηριωμένη και αποδεκτή αιτιολόγηση αδυναμίας συμμετοχής και στην περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτή η αιτιολόγηση αναπληρώνεται η χαμένη άσκηση.
ΙΙ. Για τους φοιτητές που έχουν πραγματοποιήσει δύο (2) απουσίες απαιτείται τεκμηριωμένη και αποδεκτή αιτιολόγηση αδυναμίας συμμετοχής και για τις δύο ασκήσεις, και προβλέπεται υποχρεωτική επανάληψη τουλάχιστον της μιας των συγκεκριμένων εργαστηριακών ασκήσεων το επόμενο ακαδημαϊκό έτος  ούτως ώστε να κατοχυρωθεί το δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς.
ΙΙΙ. Για τους φοιτητές που έχουν πραγματοποιήσει τρεις (3) ή περισσότερες απουσίες το εργαστηριακό μάθημα επαναλαμβάνεται εξ’ ολοκλήρου την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

  1. Χρόνος προσέλευσης:

Η προσέλευση στον χώρο των εργαστηριακών μαθημάτων θα γίνεται το αργότερο δεκαπέντε (15) λεπτά από την ώρα που ορίζεται από το ωρολόγιο πρόγραμμα σπουδών.

  1. Γενικοί κανόνες:

Α.  Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου δεν επιτρέπονται τρόφιμα και ποτά στους εργαστηριακούς χώρους.
Β. Οι φοιτητές να προσέρχονται με την εργαστηριακή μπλούζα-ποδιά ή τον απαραίτητο ατομικό εξοπλισμό τους σε όσα εργαστήρια κρίνεται αναγκαίο.
Γ.  Απαγορεύεται το κάπνισμα στα εργαστήρια, όπως σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους.
Δ. Τέλος, παρακαλούμε να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα από όλους τους φοιτητές στη χρήση και συντήρηση πάσης φύσεως οργάνων και εξοπλισμού των εργαστηριακών αιθουσών με πνεύμα λειτουργικότητας και οικονομίας!